La cooperativa elèctrica de Guadassuar homenatja als seus socis

La cooperativa elèctrica de Guadassuar homenatja als seus socis

L’acte d’homenatge, de caràcter privat, es va celebrar el passat 8 de desembre amb un menjar de germanor.

Coopelec tanca l’any amb una valoració positiva: Servicoop, un dels seus últims projectes, ha aconseguit importants xifres en la venda de combustible en el seu primera any i continuem sent referent i principal impulsor del consum d’energies renovables en la comarca de la Ribera Alta. Però si hi ha una mica del que s’enorgulleix especialment Coopelec és dels seus socis. Que el seu nombre seguisca en augment confirma el treball que amb tant esforç realitzem dia a dia.

Per açò en aquest 2016 volem homenatjar a tres dels nostres socis: Arturo César Sanz Barris, Joaquín Gimeno Asensi i Vicente Noguera Montañana. Els tres es van unir a la cooperativa com a punts altres ciutadans de Guadassuar en contractar el subministrament de llum per a la seua casa i els tres han ocupat càrrecs en el seu consell d’administració: concretament Secretari, Vice-president i Vocal.

Els testimonis del canvi de Coopelec

Ja han passat alguns anys des que Arturo César Sanz Barris, Joaquín Gimeno Asensi i Vicente Noguera Montañana es van fer socis de Coopelec (va ser en 1969, 1979 i 1975 respectivament). Llavors el funcionament de la cooperativa era diferent. El nombre de socis ha augmentat notablement en els últims anys (d’uns 300 que hi havia al principi els més de 3,000 d’avui dia) i açò ens ha portat a plantejar-nos objectius i projectes cada vegada més grans.

Fa 40 anys l’objectiu principal de Coopelec era que el subministrament elèctric arribara a les llars amb la major qualitat possible. Ara la cooperativa ha assumit diverses obligacions que comporten més treball a nivell administratiu i que fan que la gestió de la cooperativa siga més complicada. També tenim més Centres de Transformació i per tant més energia i línies de distribució elèctrica que hem aconseguit mantenir gràcies a les moltes millores tècniques que han facilitat la nostra expansió.

Els tres homenatjats de Coopelec han sigut testimonis de tots aquests canvis i de com la cooperativa invertia cada “moneda” de benefici en nous projectes pel ben comú. Perquè si alguna cosa ha romàs intacte en la nostra història és el compromís amb tots els socis.

Mirant al futur

L’homenatge a aquests socis de Coopelec és el reconeixement als qui al llarg dels anys han treballat i ajudat a traure avant la cooperativa. Guadassuar sempre s’ha sentit orgullós de tenir “la caseta de la llum”. I per açò les nostres iniciatives són ben acollides a Guadassuar. De fet una gran majoria dels veïns s’impliquen en elles conscients que quants més siguem millors i més beneficioses iniciatives podrem traure avant.

Servicoop, la nostra gasolinera, és el millor exemple d’açò. Des d’aquesta estació de servei oferim productes de primera qualitat, aditivats i de total confiança, hem creat llocs de treball i hem aconseguim que els socis es beneficien de preus sempre baixos en el seu combustible (som una de les gasolineres més barates de la Comunitat Valenciana). En definitiva, tota una declaració d’intencions.

Sabem que cada soci de Coopelec diposita la seua confiança en aquesta cooperativa i en les persones que ocupen els càrrecs en el consell d’administració. La confiança és mútua i sabem que ells no van a fallar-nos. Gràcies al treball de tots, a més dels avantatges en el cost més baix de llum i de combustible beneficiós per a les economies familiars, vam seguir realitzant un important paper en la vida social de Guadassuar implicant-nos de diferents formes en esdeveniments esportius, culturals i festius de la nostra localitat. I açò és una mica del que nostres homenatjats segur que també se senten orgullosos.

Llegir notícia relacionada